2012. október 5., péntek

Tokiói madártávlatból

Sindzsuku kerület Tokió adminisztratív és kereskedelmi központja, valamint itt található a világ legforgalmasabb vasútállomása, a Sindzsuku pályaudvar. Az utcaképet az égbeszökő, változatos formájú fém és üveg felhőkarcolók uralják.



Mi a Tokiói városháza ikertornyai felé vettük az irányt Bélával, hiszen ennek 45. (!) emeletén kilátóterem van, ahonnan a város nagy részét be lehet látni. 


Bevallom, még soha nem jártam ilyen magas épületben, így nehezen tudtam elképzelni milyen lesz. Ezen kívül a tériszonyom is kis aggodalomra adott okot. Az első meglepetés a liftben ért minket. A negyvenöt emeletnyi távot a lift érzésem szerint kevesebb mint fél perc alatt teszi meg, miközben a lift mozgását egyáltalán nem lehet érezni. A magasság növekedésére csupán a fülem bedugulásából tudtam következtetni. A liftből kilépve letaglózó látvány fogadott bennünket. A kilátóból teljes, 360 fokos szögben be lehet látni a várost, azonkívül a fal teljes egészében üvegből készült, ennek köszönhetően úgy éreztük, nem is szilárd talajon állunk, hanem valahol a felhőkarcolók tornyai között lebegünk.






A látvány egészen elképesztő. Tokió olyan nagy, hogy még ilyen magasságból sem lehet látni a végét, mintha a szürke, szögletes házak sora  a végtelenbe nyúlna. A város központi részében 12 millió ember él, az agglomerációval együtt azonban Tokió város hozzávetőlegesen 33-36 millió embernek ad otthont, így ez a világ legnépesebb városa. 3,5 Magyarországnyi ember él itt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése