2012. október 6., szombat

Kirándulás Tokióba III: A Meidzsi szentély

Tokióiban töltött napunkat a Meidzsi szentélybe tett látogatással zártuk. Meglepetésünkre, a földalattitól a szentély felé tartva egyszercsak elhaladtunk egy lovarda mellett:



A nagyvárosi betonrengetegben hirtelen felbukkanó fákkal övezett pálya és a lovasok jelenléte megkapó látványt nyújtott. Biztosan nagy élmény lehet a felhőkarcolók tövében lovagolni. A kontraszt nem is lehetne nagyobb :)
Tokió Sibuja városrészében található híres sintó templomot a Japán történelmében meghatározó szerepet játszó Meidzsi császár és felesége, Soken császárné tiszteletére emelték. Az építkezés a császár 1912-es évi halálát követően vette kezdetét. Lelkes adakozók Japán és világszerte összesen 100 000 facsemetét adományoztak, így jött létre a templomot övező hatalmas, 700 000 négyzetméter területű erdő. Hangsúlyozom, Tokió kellős közepén. Az erdő 365, köztük több veszélyeztetett fafajnak ad otthont. Sajnos a fényképek nem éppen a legélesebbek és a színek sem élénkek, mivel mire odaértünk már alkonyodott.





A hívők kis fatáblácskákra írhatják fel a kívánságaikat, amiket aztán a szentély udavrán levő fa törzsére akasztanak. Ha elegendő számú táblácska gyűlt össze, a szentély papjai elégetik őket, majd imádkoznak az istenekhez, hogy mindenki kívánsága valóra váljon. Mivel ez egy elég ismert hely, ahol sok külföldi látogató is megfordul, nagyon sok nyelven írt táblácskát lehetett látni: a japán mellett kínai, koreai, vietnámi, angol, német, francia, spanyol, olasz... meg csomó, számomra ismeretlen nyelv. Sajnos se magyart, se szerbet nem láttam közöttük :(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése