2011. szeptember 28., szerda

Biciklis túra Klampenborgba 1 és 2

Mi a ,,legdánabb" módja a hétvége eltöltésének? Természetesen kint a szabadban. Akkor az igazi, ha az ember felmarkolja a biciklijét, csomagol magának ebédet (lehetőleg szendvicset), és megindul kifelé a városból. Mi is így tettünk két szombati napon, mikor a Koppenhágától 12 km-re levő Klampenborga kirándultunk. Először saját indíttatásból, másodszor a Természettudományi Kar mentorainak szervezésében. 
Klampenborg leginkább a gyönyörű tengerpartjáról és az itt fekvő hatalmas parkról ismert. A parkot én inkább erdőnek nevezném, mert nagyon nagy területen fekszik, és úgy néz ki, mint egy erdő. Valaha a királyi család vadászni járt ide. Ennek azonban már sok éve, és az itt élő szarvasok nagyon elszaporodtak és megszokták ez embereket. Már írtam egy régebbi bejegyzésben is, hogy Dániában mennyire békések az állatok. Ebben a parkban akár 2-3 méterre meg lehet közelíteni a szarvasokat, ők tovább legelészenek békésen. 




A régi vadászatokra csak a vadászkastély emlékeztet. 



A biciklizéstől és sétától igencsak megéheztünk. Az ebéd elfogyasztásának tipikusan dán módja a szabadtéri piknik. A képen éppen a tengerparton falatozunk. 


A dánok azt mondják, kétségbeesetten igénylik a napfényt, mivel télen nagyon sötét van. Ezért ha kicsit kisüt a nap, mindenki rohan ki a szabadba, hogy élvezze a napsütést. Mint például a bácsi a lenti képen...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése